Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Inaugurarea monumentului artiștilor muzicii românești
La eveniment au fost invitate să participe personalități militare și civile ale vieții culturale, artiști ai muzicii românești, reprezentanți ai instituțiilor de cultură din Armata României, colaboratori și parteneri, iubitori ai fenomenului muzical românesc.
În programul activității sunt prevăzute dezvelirea monumentului, o slujbă de sacralizare a ansamblului memorial, depunerea unei coroane de flori, alocuțiuni și lansarea Cărții Monumentului Artiștilor Muzicii Românești.
Jurnaliștii interesați să participe la ceremonie vor fi așteptați luni, 1 iulie, la sediul Inspectoratului General al Muzicilor Militare din Blvd. Iuliu Maniu, nr. 13, între orele 10.45-11.15.
Persoană de contact pentru informații suplimentare: col. Aurel Gheorghiță, Inspectorul General al Muzicilor Militare, telefon mobil: 0723324777.
* * *
Actul de naștere al Monumentului Artiștilor Muzicii Românești, certificat de ceremonia care va avea loc de Ziua Muzicilor Militare – 1 iulie, când se sărbătoresc și 188 de ani de la înființarea muzicilor militare moderne, reprezintă o adevărată sărbătoare a muzicii și culturii naționale, iar această efigie menită să poarte peste vremuri tradițiile și gloria cântecului românesc va rămâne un reper important pe harta culturală a Capitalei și a României.
Activitatea a fost prefațată de ceremonia de sfințire a locului de amplasare și a așezării unui hrisov la temelia monumentului, din 4 iunie a.c., la care au participat personalități ale muzicii și vieții culturale românești.
Monumentul a fost ridicat din inițiativa comandantului Comandamentului Logistic Întrunit, generalul-locotenent dr. Cătălin Zisu, și realizat de directorul Studioului de Arte Plastice al Armatei, col. (r) Valentin Tănase, împreună cu un colectiv de artiști ai studioului.
Edificiul este dedicat recunoașterii și prețuirii valorii artiștilor, reprezentanți de seamă ai scenei muzicale românești, oameni apreciați și iubiți de publicul de toate vârstele, precum și evocării marilor artiști, personalități ale muzicii ușoare, pop, folclorice și culte, compozitori, dirijori, interpreți, prezentatori, textieri, instrumentiști.
Inițiativa se încadrează în proiectul cultural „ARMATA PREȚUIEȘTE ARTIȘTII”, derulat de Instituțiile de Cultură din Armata României, începând cu anul 2010, și constituie un gest de apreciere, respect, prețuire și recunoștință din partea Armatei României și a țării pentru cei care au pus piatra de temelie a artei muzicale românești din toate timpurile.
Biroul presă